Hanko-Hyvinkää radan sähköistys / ministeri Jari Lindström

PERUSSUOMALAISTEN PUOLUENEUVOSTON KOKOUS LAHDESSA 11. – 12. 6. 2016

Ministereiden kyselytunti

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström

 

Hanko –Hyvinkää radan sähköistys

 

Hanko – Hyvinkää radan sähköistys on ollut jo pitkään esillä tärkeiden liikenne infran korjaustöiden listalla jo aikaisempien hallitusten aikana. Puhetta ollut paljon asian osalta, mutta toimenpiteitä ei ole saatu aikaiseksi. Hangon ja Raaseporin teollisuudelle on erityisen tärkeää, että liikenneyhteydet toimivat, erityisesti junaliikenne.

Merkittävänä vientisatamana Hangon kilpailukyky vientitoimintojen osalta on suuresti riippuvainen myös siitä , mikä on vientitoimitusten ns. ekologinen jalanjälki. Asiakkaamme vientimarkkinoilla tekevät hankintapäätöksiä mm. priorisoimalla pienemmän jalanjäljen aiheuttamaa toimittajaa.Tämä on ollut tosiasia jo useita vuosia paperi- ja sellutuotteiden osalta. Eo. viitaten toteamme, että ekologisen jalanjäljen pienentäminen Hangon kautta kulkevien vientituotteiden on omiaan parantamaan kansainvälistä kilpailukykyämme sekä vähentämään työttömyyttä koko maassa.

Erityisesti Hangon ja Raaseporin työllisyystilannetta saataisiin tätä kautta parannettua, koska kaikki lisääntynyt aktiviteetti aina parantaa työllisyyttä. Taustalla ovat Hangon ja Raaseporin synkät työttömyysluvut ( 13-14%), erityisesti työttömyys koettelee alueen nuoria.

Esitämme, että hallitus huomioisi Hanko –Hyvinkää rataosuuden sähköistämisen seuraavassa lisäbudjetissa ja käynnistäisi tarvittavat toimenpiteet. Toivotamme myös asianosaiset ministerit lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan asiaan paikan päälle.

 

Ystävällisesti tervehtien,

 

Hangon Perussuomalaiset Ry Raaseporin Perussuomalaiset Ry

 

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa