Valtuusto aloite tekojääradasta Hankoon.

Hangon kaupunginvaltuusto

Valtuustoaloite / 18.05.2021

Aloite Keskuskoulunkentän muuttaminen tekojääradaksi, taikka katetuksi tekojääradaksi.

Hangon kaupungissa luistelumahdollisuudet on hyvin minimaaliset, joinakin vuosina sitä mahdollisuutta ei ole ollenkaan. On huolestuttavaa kun hankolaiset lapset jaa nuoret eivät osaa luistella kunnolla ja turvallisesti.

Hangossa tarvitaan erillaisia liikuntamuotoja, ja luistelu hyvällä tekojääradalla olisi yksi sellainen. Rata voisi olla sellainen että toisessa päässä kenttää olisi kaukalo, ja toisessa päässä kenttää avointa tilaa kaikille luistelusta innostuneille.

Hangon avoin kokoperheelle suunnattu tekojäärata kahviloineen toisi varmasti lähialueilta lisää matkustajia / turisteja hankoon. Ja kun puhutaan lomasesongin pidentämisestä ympärivuotiseksi, niin tämä olisi yhtenä toimena tukemassa sitä ajatusta. Myöskin tekojäärata toimisi yhtenä houkutteluvuuden luojana hankoon muuttamista harkitsevien perheiden ajatuksissa.

Tekojääradan ei tarvitse olla kustannuksiltaan kenelekkään mikään mörkö, vaan se pitää ottaa palveluna ja hyvinvoinnin luojana hankolaisille ja muille täällä kävijöille

Suomessa on lähes joka kolkassa nykyään tekojäärata, ja isoimmissa kaupungeissa jopa useita kenttiä. Yksi suomen perhe ystävällisin tekojäärata sijaitsee Helsingin keskustassa, ja on nimeltään jääpuisto. Aivan mahtava paikka kokoperheen harrastukseen.

Me hankolaiset olemme haaveilleet tekojääradasta jo pitkän tovin. Nyt on aika investoida tekojäärataan hangossa.

Tähän hankkeeseen on varmasti saatavilla erillaisia tukia niin valtiolta kuin EU:ltakin. En pois sulkisi paikallisten yritystenkään halua lähteä tukemaan kaikkia hyödyttävää liikunta mahdollisuutta. Yritykset voisi lähteä projektiin mukaan tuomalla ammatti-osaamistaan rakennus vaiheessa.

Tekojäärata tulee ottaa huomioon jo tulevassa syksyn 2021 budjetti suunnittelussa.

Paras, näkyvin kaikkia lähellä oleva paikka tekojääradalle on hangon Keskuskoulun hiekka kenttä jolla ei moneen vuoteen ole enään ollut juuri mitään järkevää käyttöä.

Tehdään tästä yhteinen hyvä.

Terveisin,

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa